Presentatie RPC over Cybercrime

Veilig ondernemen op de digitale snelweg, hoe doe je dat? Veiligheid is doorgaans niet onze core business en toch hebben we ermee te maken. Zeker in de huidige tijd van digitalisering. Op 6 februari vertelt een cybercrime expert van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing over de risico’s en oplossingen. Er is veel wat we zelf kunnen doen. Graag tot ziens bij het OVW Café in Wervershoof.

 Veilig ondernemen is actueel. Nieuwe wetten zoals de AVG verplichten ons eens kritisch naar eigen regels te kijken. In de huidige digitale wereld is cybercrime een groeiend probleem. Handige hackers sluipen de online omgeving van bedrijven binnen via internetsites, apps en mailverkeer. Deze cybercriminelen worden mede door het gebruik van geavanceerde software steeds professioneler. Ze gaan bovendien steeds gewiekster te werk. Nemen de tijd om via social engineering de werkwijze van het bedrijf te leren kennen en na te maken. Zo benaderen zij klanten of leveranciers op herkenbare wijze. Een valkuil waar we gemakkelijk in blijken te trappen.

Mens en middelen

Om ondernemers te ondersteunen biedt het RPC preventieve maatregelen, voorlichting en trainingen. Daarin worden de middelen, apparaten en automatisering, onder de loep genomen, maar ook de factor mens. Want naast het beveiligen van automatiseringsprocessen is het menselijk handelen minstens zo belangrijk. Medewerkers zijn vaak onvoldoende op de hoogte van de manieren waarop cybercrime plaatsvindt en hoe ze daarop kunnen anticiperen. RPC draagt bij aan bewustwording.

 Op donderdag 6 februari biedt de Ondernemersvereniging van Wervershoof een podium aan de specialisten van RPCNH om hun kennis te delen en vragen te beantwoorden. De praktische tips die zij geven zijn direct inzetbaar.

Over het RPC Noord-Holland

In het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing werken ondernemers met overheden samen aan een veilig en gunstig ondernemersklimaat. Met preventieve maatregelen, voorlichting en trainingen worden oplossingen gezocht en gevonden. De aanpak dient ook het economisch belang van ondernemend Noord-Holland.

Presentatie en netwerken

Het OVW Café start om 18.00 uur in ’t Fortuin aan de Dorpsstraat 190 te Wervershoof. Bent u geen lid van de ondernemersvereniging, maar wel geïnteresseerd? Kom vrijblijvend kennismaken. Naast de presentatie is er volop ruimte voor vrij netwerken en kunt u kosteloos genieten van het buffet. Drankjes zijn voor eigen rekening. Graag tot ziens!

 

 

Hoor altijd als eerste wanneer de OVW een activiteit organiseert

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Lid worden van ondernemers vereniging Wervershoof

Bent u als ondernemer actief in Wervershoof en omstreken of heeft u een andere verbondenheid met de directe omgeving, dan verwelkomen wij u graag.

Na uw aanmelding bent u direct en van harte welkom bij alle bijeenkomsten en activiteiten die wij gedurende het jaar organiseren.