OVW Café 15 maart: presentatie Philip Zwier Transportkoeling

‘Techniek heeft de toekomst’

Transportkoeling spreekt misschien niet zo tot de verbeelding, de techniek erachter heeft de toekomst. Niet alleen voor het koelen en verwarmen van producten, maar ook voor werkgelegenheid. Er is een grote behoefte aan mensen die technisch zijn en met hun handen kunnen werken. Philip is zo iemand. Op 15 maart vertelt hij over verleden, heden en toekomst van de techniek.

Chocola, waterijs, groenten, garnalen en diepvrieskroketten. Voordat een product bij de consument in de koel- of ijskast ligt, legt het een lange weg af. Tijdens het transport via vrachtwagen of bestelwagen houdt een koelinstallatie het koel of op temperatuur. Want chocola die aan de verpakking plakt, is toch een stuk minder aantrekkelijk.

Zelfstandig ondernemer

Philip Zwier verzorgt al ruim 30 jaar service en onderhoud aan dergelijke installaties. Eerst in vaste dienst voor vrachtwagens van onder andere Albert Heijn, sinds 1999 als zelfstandig ondernemer met kantoor in Wervershoof en werkplaats in Zwaag. Nog elke dag werkt hij met groot plezier in de techniek van koelen en verwarmen.

Vrachtwagens en transport

Ik ben geboren aan de Simon Koopmanstraat in Wervershoof. Als klein jongetje keek ik vol bewondering naar de vrachtwagens van Transportbedrijf Koomen die langs het Oude Weggetje stonden geparkeerd. Mijn vader was tuinder, maar werd, als één van de weinigen met een groot rijbewijs, al snel vrachtwagenchauffeur. Ik hoefde zelf niet per se in de kolos te rijden, maar werd steeds nieuwsgieriger naar hoe zo’n wagen en alles wat eraan vast zat, technisch in elkaar stak. Het was het begin van mijn carrière.’

Techniek en toekomst

Hoewel hij een eenmanszaak heeft, werkt Philip voor grote klanten zoals Fatrans, Van der Laan en horecagroothandel Veldboer Eenhoorn. Het werk omvat kennis van krachtstroom, koeltechniek, dieseltechniek en autotechniek. Een combinatie die in de huidige wereld van energietransitie extra de aandacht verdient. En extra handjes. Want deze technieken hebben de toekomst en daar zijn nog altijd mensenhanden voor nodig. Tijdens het OVW Café van 15 maart vertelt Philip er alles over.

Presentatie en netwerken

Op woensdag 15 maart vertelt Philip zijn verhaal bij het OVW Café om 18.00 uur in ’t Fortuin aan de Dorpsstraat 190 te Wervershoof. Ben je geen lid van de Ondernemersvereniging Wervershoof, maar wel geïnteresseerd? Kom vrijblijvend kennismaken. Naast de presentatie is er volop ruimte voor vrij netwerken en kun je genieten van het buffet. De drankjes zijn voor eigen rekening. Graag tot ziens!

 

Hoor altijd als eerste wanneer de OVW een activiteit organiseert

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Lid worden van ondernemers vereniging Wervershoof

Ben je als ondernemer actief in Wervershoof en omstreken of ben je op een andere manier verbonden met de directe omgeving, dan verwelkomen wij je graag als lid van de OVW.

Na jouw aanmelding ben je van harte welkom bij alle bijeenkomsten en activiteiten die wij gedurende het jaar organiseren.

Laat een reactie achter